UA-33565075-1

Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Organisaties reorganiseren

Niet voor niets ben ik bezig met een loopbaandag te ontwikkelen voor bedrijven. Er moet bezuinigd worden én er moet gericht gekeken worden naar de organisatie-structuur.

Hoe effectiever de trainingsdag, hoe meer efficiënt het budget gebruikt wordt met een zo praktisch mogelijk werkbaar resultaat.

De loopbaandag is één dag training, waarin we kijken naar persoonlijke ontwikkeling en kwaliteiten die inzetbaar zijn binnen het bedrijf. Ook kijken we naar de rolverdeling. Hoe beter de rolverdeling en inzet van kwaliteiten, hoe optimaler het resultaat.

Door onderstaand bericht werd ik nog eens extra gemotiveerd om deze dag onder de aandacht te gaan brengen. Het is blijkbaar echt nodig om de handen uit de mouwen te steken en een handreiking te doen met een praktisch inzetbare training in deze tijd van recessie.

Bedrijfstraining – Individuele trajecten – Management – Reorganisatie

 

Dit nieuws is afkomstig van HR Select, een online vakservice van Performa voor HR professionals:

“65% van organisaties is druk met reorganiseren De recessie vergt het uiterste van organisaties. Maar liefst 65% van alle organisaties met meer dan 50 werknemers is in het jaar 2012 bezig met reorganisaties, tegen 52% in 2011. Een niet onaanzienlijke 55% is in 2012 zelfs bezig met inkrimping, terwijl dat in 2011 niet eens in de top 10 onderwerpen stond. Hetzelfde geldt voor Het Nieuwe Werken, waar de helft van de organisaties zich dit jaar over buigt; twee keer zo veel als in 2011. Door velen wordt Het Nieuwe Werken niet alleen gezien als flexibel werken in tijd & plaats, maar ook en vooral als forse bezuiniging op kantoorhuur. Zo blijken bedrijven en instellingen vooral bezig met bezuinigingsplannen. Deze cijfers blijken uit het nieuwe onderzoek OR Insight, een nieuw onderzoek onder bijna 600 ondernemingsraden, opgezet door Performa, FNV Formaat en de VASMO. Hoewel de vragen gesteld werden aan ondernemingsraden (en niet aan HR-professionals) mag men er van uitgaan dat dit een zeer accurate indicatie is. Er is namelijk een wettelijke plicht om reorganisaties voor te leggen aan de ondernemingsraad.”