UA-33565075-1

Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Hoefslag Special “wat spiegelt mijn paard”

In de Hoefslag Special Welzijn van februari 2013 staat een prachtig artikel over het “spiegelen met paarden”.

De introductie luidt als volgt:

“Dat paarden ons kunnen laten inzien hoe
we zelf in elkaar steken, klinkt misschien
wat vergezocht. Toch kan het, weet
paardencoach
Sanna Stelloo. Hoefslag
neemt de proef op de som.”

Vervolgens wordt er een gehele sessie beschreven, inclusief de inzichten die de deelneemster mocht ontvangen.

Zeker de moeite waard om te lezen!

De Hoefslag heeft er ook nog een lezers-aanbieding bij geplaatst. Uiteraard zijn deze dagen ook toegankelijk voor andere geinteresseerden.

Zie hier het Hoefslag-arrangement :-)

Workshop : Working with Equine Behaviour

Working with Equine Behaviour

trainer Ben Hart :

Ben Hart is an equine trainer and specialises in training horses, donkeys and mules using the science of behaviour. He has worked in America, Australia, Canada and Europe training people how to understand their equines. His work is based around an understanding of the workings of the equine mind. Ben uses the science of behaviour to enhance the communication between humans and animals. By teaching people, how to think, rather than what to think, Ben gives any owner or trainer the opportunity to develop their own abilities and to develop their own unique equine relationships

inhoud :

o  Learn how to think with the equine brain by understanding their senses

o  How you can increase trust between human and equine
o  How the correct use of reinforcement will transform your communication
o  Learn to expand comfort zones to safely change behaviour
o  How to create and use a training plan that never fails for more effective training
o  Understanding the true nature of equines
o  How to increase confidence in both equine and human
o  Understanding your behaviour to transform your potential as a trainer
o  Create your own nine step plan to success
o  Safely introducing long lines

datum : 8 juni

Tijd : 10.30 – 17.00 uur

Prijs : € 145,- (ex.21%BTW)  € 175,45 (incl.BTW)

Lees meer op http://www.facebook.com/sannastelloo

of vraag informatie aan : info@paardentaal.nl

Reorganisatie en effectief trainen

Wist u dat  op dit moment reorganisatie gaande is bij 62% van de bedrijven van 50 personeelsleden of meer .

In de meeste gevallen het een uitwerking is van economische redenen.

Dat intern geneuzel daar een gevolg van is én ervoor zorgt dat het gehele bedrijf moeilijk vooruit komt.

In geval waarvan adequaat en effectief gehandeld dient te worden. Zakelijk gezien praktisch oplosbaar. Maar het personeel heeft ook nog een menselijke kant.

Uiteraard ! Maar hoe doe je dit als bedrijf onder de noemer : adequaat en effectief en ook nog kosteneffectief ? Dilemma ??

Met al deze factoren krijg ik steeds te maken. Of de training nu wel of niet hiervoor bedoeld is, dit is wel wat er naar voren komt. Of zelfs als we het al achter de deur willen houden, is het hoe we het ook wenden of keren, toch herkenbaar en zichtbaar. Bovendien hebben mensen behoefte om het bespreekbaar te maken.

Dat heeft mij als bedrijfstrainer aan het denken gezet. En nu draai ik met een pilot concept wat hierop geënt is. Omdat het een pilot is én omdat het kosteneffectief moet zijn, bied ik het aan voor één vaste prijs per deelnemer.

Let wel… mijn deelnemer is uw personeel. Het succes van mijn training, is het succes voor uw bedrijf. Dat kan niet los van elkaar staan. Hoe beter we de opdracht en de casus doorspreken, hoe effectiever de training.

De training gaat over verbinding maken, vertrouwen, focus op de toekomst, kwaliteiten kennen en inzetten als samenwerkingsbasis, Top Down, Bottom Up. Of moet ik zeggen : “Thumbs up!”

De weg naar succes is het snelst bereikt als iedereen weet welke kant we op gaan !

 

Duur : 1 of 2 dagen

Lokatie : Lierop / Zenderen /Heteren / Wapse

Kosten : € 185,- ex.BTW  per deelnemer, per dag

Aantal deelnemers : 6 tot 14 personen

Grotere groepen in overleg

Klik hier voor meer informatie.

Boek over paardentaal en paardencoaching bijna af !!

PaardenTaal en PaardenCoaching

Dit wordt een echt handig en praktisch paardentaal / kuddegedrag / hoe paarden leren / hoe het gedrag te “lezen en vertalen” / kuddegedrag bij mensen / hoe mensen leren / hoe beide praktisch en effectief met elkaar te verbinden …

Het begint nu de uiteindelijke vorm te krijgen. Ik kan haast niet wachten dat het af is :-) en het te introduceren.

Dat wordt een leuk feestje waard !!

 

Mindfulness met paarden

Mindfulness met paarden

Een heerlijke middag ontspannen aan het werk met de paarden. Herfst, zon, wollige paarden en even helemaal stil zijn.

Hoe bijzonder was het om te zien dat tijdens de meditatie de paarden bij de deelnemers kwamen om met hun neuzen tegen de deelnemers aan te komen staan. Heel voorzichtig en warm.

Uiteraard was er bij de paarden wel beweging te zien. Immers moest er af en toe onderling gewisseld worden… “nu is het mijn beurt om bij die deelnemer te staan”.

En hou dan maar eens in alle rust je ogen dicht… wat een vertrouwen!

We hebben genoten met elkaar en alleen dat al is heel wat waard ;-)

Dit gaan we zeker nog eens doen !

Nieuwe NeckRope :-)

Deze mooie neckrope heb ik laten maken bij

http://www.horsebeads.eu

Ze zijn er in allerlei kleuren. Je kunt zelf aangeven welke kleur kralen en wat voor veren je er aan wilt laten maken. Ik vind het een feestje om bij horsebeads zo’n mooie neckrope te bestellen :-)

Voor m’n dochter heb ik een prachtige gekleurde laten maken. Wat zal dat mooi staan op haar bonte pony ;-)

Dusss… als je jezelf wilt verwennen… aanradertje van mij !

Opleiding PaardenCoach

Vandaag kreeg ik het bericht van Inge Kroesen van 3PK dat de opleiding De PaardenCoach in Vught alweer helemaal vol zit! We starten op 2 november en het traject wat de studenten gaan doorlopen duurt bijna een jaar. Ik heb alweer helemaal zin om mijn kennis en ervaring door te geven :-)

Voor degene die het jammer vind dat we vol zitten… heb ik goed nieuws! De volgende dag starten we met nog een groep in Zenderen bij de prachtige locatie De bonte Parels. En daar hebben we nog een plaats voor een paar deelnemers :-)

Je kunt je dus nog aanmelden via http://www.3pk-kennishuis.nl/pagina/77/Starten_met_paardencoaching/

 

Organisaties reorganiseren

Niet voor niets ben ik bezig met een loopbaandag te ontwikkelen voor bedrijven. Er moet bezuinigd worden én er moet gericht gekeken worden naar de organisatie-structuur.

Hoe effectiever de trainingsdag, hoe meer efficiënt het budget gebruikt wordt met een zo praktisch mogelijk werkbaar resultaat.

De loopbaandag is één dag training, waarin we kijken naar persoonlijke ontwikkeling en kwaliteiten die inzetbaar zijn binnen het bedrijf. Ook kijken we naar de rolverdeling. Hoe beter de rolverdeling en inzet van kwaliteiten, hoe optimaler het resultaat.

Door onderstaand bericht werd ik nog eens extra gemotiveerd om deze dag onder de aandacht te gaan brengen. Het is blijkbaar echt nodig om de handen uit de mouwen te steken en een handreiking te doen met een praktisch inzetbare training in deze tijd van recessie.

Bedrijfstraining – Individuele trajecten – Management – Reorganisatie

 

Dit nieuws is afkomstig van HR Select, een online vakservice van Performa voor HR professionals:

“65% van organisaties is druk met reorganiseren De recessie vergt het uiterste van organisaties. Maar liefst 65% van alle organisaties met meer dan 50 werknemers is in het jaar 2012 bezig met reorganisaties, tegen 52% in 2011. Een niet onaanzienlijke 55% is in 2012 zelfs bezig met inkrimping, terwijl dat in 2011 niet eens in de top 10 onderwerpen stond. Hetzelfde geldt voor Het Nieuwe Werken, waar de helft van de organisaties zich dit jaar over buigt; twee keer zo veel als in 2011. Door velen wordt Het Nieuwe Werken niet alleen gezien als flexibel werken in tijd & plaats, maar ook en vooral als forse bezuiniging op kantoorhuur. Zo blijken bedrijven en instellingen vooral bezig met bezuinigingsplannen. Deze cijfers blijken uit het nieuwe onderzoek OR Insight, een nieuw onderzoek onder bijna 600 ondernemingsraden, opgezet door Performa, FNV Formaat en de VASMO. Hoewel de vragen gesteld werden aan ondernemingsraden (en niet aan HR-professionals) mag men er van uitgaan dat dit een zeer accurate indicatie is. Er is namelijk een wettelijke plicht om reorganisaties voor te leggen aan de ondernemingsraad.”